Skip to main content

Odată cu începutul pandemiei cei mai mulți dintre noi și-au reconfigurat casele astfel încât părinții să lucreze de acasă în timp ce copiii erau la școala virtuală. Spațiile multifuncționale au preluat pentru un timp puterea alungând liniștea căminului, încurajând dezordinea, haosul, mutarea cu biroul de colo dincolo, cu hârtii rătăcite, ochelari pierduți, teme mâncate  de cățel.

Încet, încet farmecul lucratului de acasă a scăzut în intensitate așa că pentru 2022 revin în actualitate teme precum confortul, funcționalitatea, culorile vii și spațiile personalizate. Casa își ia drepturile înapoi și se transformă în locul liniștit, ce ne oferă calm, relaxare unde ne retragem ca să ne refacem forțele sau să ne bucurăm de intimitate.

Ca să ții pasul cu tendințele o idee extraordinară de amenajare este combinația dintre vopsea și tapet care răspunde perfect schimbărilor de paradigmă în designul interior pentru că:

Permite orice nivel de personalizare, în funcție de viziune, de ideile despre designului de interior, de modul în care gândești spațiul.

Poți să creezi un interior în care minimalismul întâlnește funcționalitatea și-ți dă libertate maximă să combini texturile, culorile, lumina, accesoriile. Sau să valorifici inteligent spațiile mici, cu elemente fie rustice, fie convenționale.

Poți să dai decorării tale accente de vacanță cu note proaspete și vibrante ce amintesc de călătorii exotice, de orașe spectaculoase, de munte sau de plajă, de odihnă, aventură, contemplare…

Sau poți să te oprești la eleganța unui decor clasic, strălucitor, ce fură ochiul privitorului cu elemente spectaculoase caracteristice anilor 50–60, mereu elegante, mereu la modă.

Tu alegi și cu siguranță vei obține cel mai bun rezultat doar dacă apelezi la sfaturile specialiștilor, care te vor ghida către soluțiile ce răspund dorințelor tale.

Te readuce aproape de mediu natural, conectează decorarea interioară cu natura pe care ți-o aduce-n casă în cele mai spectaculoase feluri – tonuri de apă, de pământ sau de deșert.

Modelele geometrice inspirate din morfologia Pământului îți oferă nenumărate variante pentru a realiza un decor nonconformist dar în pas cu moda.

Întoarcerea spre natură înseamnă rezultate excelente obținute cu mai puțin efort, flexibilitate în combinarea materialelor și desigur folosirea unor produse ecologice realizate din materii prime reciclabile sau biodegradabile.

Îți oferă frumusețe dar și funcționalitate, fără deranjul și complexitatea proiectelor de renovare cu care erai obișnuit.

Tapetul dă decorului o notă distinctă, personală, crește impactul pe care-l au spațiile mici unde este greu să obții efecte spectaculoase folosind numai vopsea.

El schimbă energia, lumina și felul în care percepi decorarea. De asemenea îți permite să ascunzi cu ușurință unele defecte ale peretelui deja existente și izolează fonic mai bine.

Nu în ultimul rând, folosit inteligent, adică pentru zone de accent și exact acolo unde e cazul, aduce un plus de frumusețe, viață, artă în casa ta.

Valorifică liniile curbe care sunt percepute ca emanând siguranță, căldură și ospitalitate. Mai puține unghiuri drepte înseamnă senzualitate, grație, eleganță, lux dar și confort.

Acum ai și altfel de povești cărora le poți da viață pe pereții casei tale, cu umor, emoție și imaginație fără să renunți la simplitate, stil sau funcționalitate.

Deși e mai complicat să decorezi în linii curbe deoarece ai nevoie de mai multă atenție, de eforturi suplimentare și acces la tehnologii moderne, oamenii par dispuși să facă un pas în plus ca să obțină un rezultat spectaculos, o amenajare  ce generează optimism rupând spațiile clar delimitate geometric de linii drepte.

Culorile vii revin în forță, ele înlocuiesc nuanțele de gri, galben sau bej cuminte care au făcut legea în ultimele 18 luni pentru că fiecare dintre noi vrea să depășească letargia, să se gândească la lucruri vesele, jucăușe, să-și transpună așteptările de revenire la o viață normală și optimismul în combinații de culori atrăgătoare.

Ne dorim să ieșim din conservatorism, să fim creativi în alt fel, să sărbătorim micile victorii cotidiene fără să renunțăm la principiile noastre legate de personalizare, folosirea materialelor sustenabile, confort, vitalitate, bucurie, energie.

Dacă decorezi, redecorezi sau amenajezi spații noi și-ți propui să obții rezultate speciale, extraordinare, să echilibrezi confortul cu funcționalitatea, frumusețea cu sustenabilitatea materialelor, apropierea de natură cu lumina puternică și culorile vii, dă-ne un semn pentru că avem soluția optimă vopsea decorativă sau lavabilă plus noua colecție de tapet Novacolor.

Lasă un răspuns