Skip to main content

Culoarea și pereții de accent pot schimba cu totul o locuință. Un spațiu mic se transformă într-o încăpere grandioasă dacă știi să folosești corect nuanțele și texturile finisajelor. Indiferent de stilul pentru care optezi, sfaturile specialiștilor Color Smart îți pot fi la îndemână dacă vrei să obții iluzia unei încăperi mai spațioase. Designerii de interior știu exact cum să modifice vizual orice spațiu mic prin culoare, iar câteva trucuri le-am adunat mai jos pentru tine.

Cele mai cunoscute tehnici folosite de către specialiști în amenajări de spații mici sunt culorile deschise. Mai ales în apartamentele de bloc, unde nu există multe posibilități de modificare a compartimentării, răspunsul stă în culoare. Astfel, folosind culori deschise poți face spațiul să pară mai mare, pentru că acestea vor reflecta lumina. Există însă și alte trucuri, de exemplu, dacă vrei să creezi impresia de amplitudine poți vopsi tavanul într-o culoare mai deschisă decât pereții, iar astfel camera va părea mai înaltă.

Designerii de interior reușesc însă să creeze aceleași iluzii vizuale și cu ajutorul culorilor închise. Dacă aplici corect vopseaua, poți obține spații vizual mai mari și mai ample indiferent de culoare. De multe ori, culorile închise aplicate pe tavan, oferă impresia de înălțime.

Totodată, un spațiu îngust poate părea mai larg dacă plafonul și peretele tangent cu acesta sunt vopsiți într-o culoare închisă, iar pereții laterali în alb sau culori deschise. Pentru un efect opus poți inversa această tehnică și astfel un spațiu larg devine îngust.

Și peretele de accent vine în ajutorul spațiului mic. Acesta poate fi folosit pentru a îndepărta vizual pereții camerei și a oferi impresia unui spațiu mai mare.

Toate aceste sfaturi merg mână în mână cu produsele de calitate, premium care vor face întreaga muncă mai ușoară, dar totodată vor avea o rezistență mai mare în timp și vor arăta impecabil o perioadă mai îndelungată de timp.

Indiferent de culorile vopselurilor pe care le alegi, pe lângă trucuri de culoare, rămâne în top utilizarea vopselelor ecologice în amenajările interioare.

Vopselele eco sunt realizate din var, pigmenți naturali și finisaje minerale care au un conținut scăzut de adezivi. Toate produsele sustenabile sunt certificate pentru reducerea formaldehidei, și nu conțin substanțe toxice precum titaniu și VOC. Aceste tipuri de vopsea sunt create prin înlocuirea materialelor derivate din fosile cu materiale regenerabile provenite din biomasă.

Vopselurile sustenabile sunt căutate mai ales de către familiile care au copii mici sau animale de companie. Aceștia înțeleg că prin utilizarea unor astfel de materiale durabile, ecologice, protejează resursele limitate ale planetei, și în același timp răspund nevoilor și așteptărilor clienților oferindu-le produse de calitate.

Toate vopselele din portofoliul Color Smart Distribution sunt ecologice, realizate după normele Uniunii Europene, având cele mai mici emisii de substanțe toxice, fiind anti-bacteriene și anti mucegai.

Totodată, toate produsele comercializate de Color Smart Distribution corespund cerințelor de calitate și sunt certificate de Standardul Breem și Leed.

Pe lângă produse de calitate, pentru a obține texturile și efectele dorite este nevoie de specialiști, iar Color Smart oferă răspunsul apelând la colaboratorii săi, pregătiți în cadrul Academiei Novacolor, școala particulară de formare a aplicatorilor de vopseluri decorative a Color Smart.

În prezent, Color Smart are locații proprii, în București, Constanța și din 16 iunie și în Timișoara, precum și o rețea formată din 12 distribuitori la nivel național: Cluj, Oradea, Craiova, Arad, Sibiu, Alba-Iulia, Râmnicu Vâlcea, Ploiești, Focșani, Bacău, Piatra Neamț, Brașov. De asemenea, compania este prezentă în 9 depozite de profil din țară.

Pentru 2022 compania și-a propus să acopere și alte zone importante ale țării precum Buzău, Galați-Brăila, Suceava- Botoșani, Iași, Hunedoara, Târgu-Jiu și Petroșani.

Compania este prezentă și în mediul online, cu două noi magazine virtuale.