Skip to main content

Compania românească Color Smart Distribution, fondată de Cătălina Trupșor, importator și distribuitor în România și Republica Moldova de vopsele lavabile și decorative premium pentru amenajări interioare și exterioare, a investit într-o școală proprie destinată specialiștilor care aplică vopsele decorative – Academia Novacolor.

Lansarea Academiei Novacolor a venit ca un semn al implicării companiei Color Smart în piața din țara noastră și o investiție în educație. Color Smart își propune să contribuie la formarea, evaluarea și dezvoltarea mai multor echipe de aplicatori, pentru ca proiectele clienților companiei să fie la nivelul de calitate dorit și cât mai simplu de efectuat. Prin acest tip de programe de pregătire Color Smart formează profesioniștii cu care ulterior menține o colaborare strânsă.

”Trebuie să recunoaștem că poate fi dificil să găsești echipe de specialiști care știu să aplice vopselele decorative atât pe pereți, cât și pe uși, mobile sau suprafețe metalice. Pentru mulți dintre clienții noștri este o provocare să aibă acces la profesioniști, astfel că am decis să completăm această nevoie din piață și să formăm specialiști care să poată livra la cheie orice proiect de amenajare interioară sau exterioară. Așa a luat naștere Academia Novacolor, unde investim în formarea, evaluarea și dezvoltarea mai multor echipe de aplicatori, pentru ca proiectele clienților noștri să fie la nivelul de calitate dorit și cât mai simplu de efectuat. Prin acest tip de programe de pregătire formăm profesioniștii cu care vom colabora pe viitor”, spune Cătălina Trupșor, fondator și CEO Color Smart Distribution.

Astfel, atât începătorii, cei care au cunoștințe medii, dar și cei avansați pot urma cursuri de specialitate cu ajutorul cătora își pot dezvolta cunoștințele și pot învăța noi tehnici de aplicare a vopselei. Cursurile sunt structurate pe trei niveluri, pentru fiecare categorie – începători (o zi), mediu (două zile), avansați (trei zile), iar la sfârșitul fiecărei etape absolvenții cursurilor sunt evaluați și li se certifică abilitățile și materialele cu care pot să lucreze la client.

Maestrul Florin Negoiță, specialist Color Smart, cu o experiență de peste 30 de ani în proiecte de amenajare interioare și exterioare, susține cursurile pentru începători și cele de nivel mediu. Cursurile de avansați sunt susținute de el împreună cu ambasadorii Novacolor Italia, Marco Nanni și Davide Palma. Acești specialiștii italieni lucrează cu vopsele decorative Novacolor de peste 20 de ani și realizează cu ajutorul lor adevărate opere de artă.

Cursul de începători (o zi) se adresează aplicatorilor care lucrează de curând în domeniul amenajărilor interioare, dar și celor care își doresc să își amenajeze singuri casele. Cursul durează o zi, iar participanții dobândesc cunoștințe noi în materie de produse și tehnici de aplicare, în special, pentru vopsele cu finisaj metalic – de exemplu: swahili, animamundi, dune, și oxidanți – ironic sau verderame. Învăța și o metodă de aplicare mai specială, pentru o vopsea minerală – cum ar fi Calcecruda. Prețul pentru acest curs este de 50 euro (TVA inclus).

Cursul de nivel mediu (2 zile) se adresează celor care au finalizat nivelul de Începători în cadrul Academiei Novacolor sau aplicatorilor care au o experiență de câțiva ani în domeniul amenajărilor interioare și cunosc deja produsele decorative metalice. Durata este de 2 zile, iar participanții dobândesc cunoștințe noi atât pentru vopsele metalice, cât și pentru cele minerale. Preț – 350 euro (se asigură cazare pentru participanții din provincie)/ 300 euro – fără cazare (TVA inclus).

Cursul de avansați (3 zile) se adresează colaboratorilor noștri, cei care au o experiență de cel puțin trei ani în domeniul amenajărilor interioare și exterioare, care aplică în mod frecvent produse decorative. Durata este de 3 zile, iar participanții își perfecționează metodele de aplicare pentru cele mai aparte vopsele decorative de la Novacolor sau pentru combinații inedite de produse. Preț – 500 euro (se asigură cazare pentru participanții din provincie)/ 425 euro – fără cazare (TVA inclus).

După finalizarea cursurilor, absolvenții devin colaboratori Color Smart și participă la realizarea proiectelor cerute de clienți.

„Din această inițiativă, toată lumea are de câștigat – clientul care beneficiază de rezultate la cheie, aplicatorii care învață și se dezvoltă, și noi care ne îndeplinim misiunea și reușim să răspundem cerințelor clienților noștri de a transforma în realitate amenajările la care visează”, spune Cătălina Trupșor, fondator și CEO Color Smart Distribution.

În plus, pe baza experienței și performanței, a modului în care reușește să se organizeze și în funcție de abilitățile de comunicare cu beneficiarul și de rapiditatea cu care finalizează proiectele, un aplicator poate avea venituri începând de la 1000 euro/ lună și poate depăși 5000 euro/ lună.

Prețul pe mp, strict pentru aplicare, respectiv fără îndreptarea pereților și pregătirea stratului suport, variază pentru o vopsea lavabilă premium între 3,5 euro/mp și până la 6 euro/mp, iar pentru o vopsea decorativă, poate începe de la 15 euro/mp și poate depăși 150 euro/mp în cazuri excepționale.

Rezultatele excepționale obținute cu materialele din portofoliul Color Smart au dat încredere specialiștilor care au absolvit cursurile Academiei Novacolor. Majoritatea au obținut efecte excepționale cu materialele Color Smart ecologice, sustenabile, de o frumusețe aparte, ceea ce i-a transformat în adevărați ambasadori ai brandului.

În 2021 compania a organizat trei cursuri în țară și din luna septembrie a început să organizeze frecvent workshopuri la sediul propriu din București. În 2021 au participat la cursurile organizate de Academia Novacolor aproximativ 100 de aplicatori, iar pentru anul 2022 sunt planificate circa 20 de cursuri, la care sunt așteptați peste 200 de participanți.

Din 16 iunie, Color Smart vine mai aproape de românii din vestul țării prin inaugurarea unui showroom pe strada Carol Davila, nr 23A, din Timișoara. Iubitorii de design interior și specialiștii din domeniu sunt invitați să pășască în universul Color Smart și să descopere efectele special și finisajele unice ce pot fi realizate cu ajutorul vopselurilor din portofoliu.