Skip to main content

Te-ai hotărât să îți renovezi casa și arzi de nerăbdare să o vezi gata, arătând exact așa cum ți-ai imaginat-o. Când te gândești la designul ideal, îți imaginezi combinații de culori, pline de personalitate, care să creeze o atmosferă de vis. Vezi cu ochii minții cum cade lumina în fiecare cameră, cât este de ușor să te miști de colo până colo, unde o să stai să bei o cafea cu prietenii și care o să fie locul tău preferat de relaxare.

Fiecare avem propria viziune despre amenajarea interioară, totuși pentru a obține cel mai bun rezultat sunt câteva elemente de care este obligatoriu să ținem cont.

În afară de culori și de felul în care le combini contează enorm tipul de finisaj folosit. El influențează luminozitatea, percepția despre dimensiunea spațiului și atmosfera fiecărei încăperi.

Un perete lucios creează un efect vizual complet diferit de unul mat deci, hotărăște-te în ce scop vei utiliza un spațiu, înainte de a alege gradul de luciu potrivit.

Pentru dormitor unde vrei să te destinzi și să te relaxezi îți recomand culori deschise mai degrabă cu un finisaj mat, cu o textură uniformă, netedă, care estompează lumina puternică. Așa obții o atmosferă calmă, liniștită ideală, pentru odihnă.

Pentru zonele cu trafic redus sau mai puțin tranzitate, cum ar fi un tavan sau un perete ascuns, cele mai potrivite finisaje sunt cele opace, care deși au un grad mare de acoperire, sunt mai puțin durabile. Dacă te chinui de ani de zile să astupi găurile lăsate de cuie în pereți sau alte denivelări ale suprafețelor, alege tot o vopseaua mată, care te scapă de aceste bătăi de cap, pentru că se aplică ușor și ascunde cu rapiditate imperfecțiunile.

În încăperile circulate intens, unde copii se joacă în voie și ating mereu pereții încăperii, cum ar fi living-ul sau camera de zi, sau în holuri, unde musafirii se sprijină liniștiți de suprafața proaspăt vopsită, o acoperire eggshell este cea mai bună soluție. Te vei bucura de o atmosferă elegantă, cu pereți netezi, ușor lucioși, și pe care nu este nevoie să îi revopsești ani de zile, pentru că își păstrează intensitatea culorii în timp și se curăță simplu de orice pete. Aceste camere, unde aplici un finisaj eggshell, devin mai radiante, mai calde și mai echilibrate.

Pentru baie și bucătărie unde umezeala este mare și ar putea pune probleme, alege culori satinate, care în afară de strălucirea catifelată pe care o oferă, te scapă de mucegai, te protejează de bacterii și îți asigură un aer curat. Obții cu ușurință o decorare modernă, în orice nuanță îți dorești, și în același timp, ideală pentru spații cu o predilecție spre igrasie. Lumina se reflectă diferit în încăperile cu finisajele lucioase, deoarece acestea amplifică strălucirea culorilor.

Dacă vrei să dai viață și pieselor tale de mobilier mai vechi, îți recomand același tip de finisaj satinat. Cu tonuri naturale sau vii, în orice combinații, vopsele cu luciu ridicat intensifică nuanțele iar tu îți amenajezi casa într-un stil contemporan.

Există soluții practice și utile pentru fiecare zonă din casă. Alegerea finisajului potrivit în funcție de suprafața unde îl aplici, îți creează un design spectaculos pentru o lungă perioadă de timp.

Ca să fii sigur că selectezi cele mai potrivite vopsele, este important să testezi produsul înainte să vopsești toți pereții camerei. Realizarea unui panou, în culoarea dorită, cu finisajul corespunzător, te va ajuta să îți dai seama mai bine de cum se schimbă nuanțele pe parcursul unei zile în funcție de lumina soarelui, vei simți textura vopselei și vei face o alegere mult mai sigură.

Dacă vrei să beneficiezi de cele mai bune idei, să îmbini utilul cu un decor impresionant, să creezi un spațiu unde să fii relaxată, și să nu trebuiască să refaci designul în fiecare an, este bine să apelezi și la sfaturile specialiștilor, care vor găsi cele mai bune soluții pentru tine, în funcție de dorințele tale.

Este atât de simplu să-ți realizezi proiectul tău de vis!