Skip to main content

Utilizarea vopselelor ecologice în amenajările interioare reprezintă cel mai nou trend pe piaţa locală de design interior, arată datele interne ale companiei româneşti Color Smart Distribution.

Vopselele eco sunt realizate din var, pigmenţi naturali şi finisaje minerale care au un conţinut scăzut de adezivi adăugaţi. Toate produsele sustenabile sunt certificate pentru reducerea formaldehidei, şi nu conţin substanţe toxice precum tinaniu şi VOC. Aceste tipuri de vopsea sunt create prin înlocuirea materialelor derivate din fosile cu materiale regenerabile provenite din biomasă.

„Foarte mulţi dintre clienţi descoperă aceste produse abia când ajung în showroom-urile noastre şi le preferă mai ales în cazul în care au copii mici sau animale de companie. Ei înţeleg că prin utilizarea unor astfel de materiale durabile, ecologice, protejăm resursele limitate ale planetei, şi în acelaşi timp răspundem nevoilor şi aşteptărilor clienţilor oferindu-le produse de calitate”, declară Cătălina Trupşor, fondator şi CEO Color Smart Distribution.

Potrivit reprezentanţilor companiei, în străinătate există deja o cultură solidă legată de utilizarea produsele sustenabile şi materialelor ecologice în amenajarea spaţiilor. Arhitecţii şi designerii recomandă frecvent acest tip de materiale, pe care le şi folosesc în proiectele importante, iar clienţii sunt obişnuiţi să ţină cont în deciziile lor de cumpărare de modul în care au fost create vopselele, atât pentru a-şi asigura un mediu sănătos acasă, cât şi pentru a proteja resursele planetei.

„În România acest trend, legat de reciclare şi sustenabilitate, a început să fie apreciat şi luat în calcul abia în urmă cu 2-3 ani. De aceea este nevoie de comunicare susţinută şi timp pentru ca piaţa să înţeleagă beneficiile acestor produse şi şansa pe care fiecare om o are de a contribui într-un mod real la protejarea naturii şi la bunăstarea generală”, declară Cătălina Trupşor, fondator şi CEO Color Smart Distribution.

„În acest moment cei mai mulţi dintre români nu-şi pun problema să aloce bugete generoase doar pentru a-şi amenaja casele cu vopsele ecologice. Totuşi, în momentul în care le prezentăm clienţilor noştri avantajele acestora, durabilitatea, rezistenţa culorilor, conţinutul redus de compuşi organici volatili, efectul pozitiv pe care îl au asupra mediului şi mai ales designul unic pe care îl pot realiza cu aceste tipuri de finisaje, sunt plăcut impresionaţi şi dornici să-şi decoreze casele cu astfel de materiale”, mai spune Cătălina Trupşor.

Toate vopselele din portofoliul Color Smart Distribution sunt ecologice, realizate după normele Uniunii Europene, având cele mai mici emisii de substanţe toxice, fiind anti-bacteriene şi anti mucegai.

Lasă un răspuns