Skip to main content

Spațiul destinat copilului trebuie să fie unul în care el să se simtă în siguranță, să fie liber să se poată desfășura, dar și în care să se distreze.

Atunci când te decizi să începi amenajarea camerei cel mai important este ca produsele pe care le alegi, de la vopsele, la piese de mobilier, să fie de calitate, durabile, cu o rezistență mare în timp. Bineînțeles, că bugetul va avea un cuvânt greu de spus  în deciziile pe care le vei lua. De aceea, trebuie să fii cât mai creativ și, în loc să înlocuiești cu totul piesele de mobilier, le poți vopsi în alte culori.

La fel, trebuie să ții cont de vârsta și preferințele copilului, dar și de cum poți crea un spațiu funcțional care poate fi folosit mai mulți ani.

Articolul de mai jos a adunat câteva sfaturi care să te ajute când decizi că este momentul să începi amenajarea dormitorului celui mic.

Alege cele mai bune vopsele

Primul pas este alegerea vopselei potrivite. Pentru un copil mai mic poți utiliza culori jucăușe, în timp ce un adolescent probabil va prefera nuanțe neutre, cu elemente de design nonconformiste, extravagante. Alte criterii importante de care trebuie să ții cont când alegi vopseaua sunt rezistența la spălare și abraziune, faptul că este inodoră și nu conține amoniac sau substanțe nocive, cum ar fi titaniu sau compușii organici volatili.

Poți opta pentru vopselele ecologice de la Color Smart, fie că le alegi pe cele lavabile pe bază de apă, fie pe cele decorative din var, pigmenți naturali sau finisaje minerale cu conținut scăzut de adezivi adăugați. Produsele sunt create după normele Uniunii Europene, având cele mai mici emisii de substanțe toxice, fiind antibacteriene și antimucegai.

Ce culoare este mai potrivită

 

În general culorile potrivite pentru camerele de copii sunt cele pline de viață și energie. Totuși este important să păstrezi o atmosferă de calm și relaxare, care să contribuie la starea de bine a copiilor, de aceea recomandăm tonuri plăcute și luminoase.

Poți opta pentru nuanțe de albastru și verde, care transmit încredere, optimism și ajută la reducerea stresului sau anxietății. O altă alternativă sunt tonurile de portocaliu, galben sau roz, care aduc o notă de veselie, de creativitate și chiar un sentiment de afecțiune, prietenie și căldură.

Totuși, cel mai important este să creezi un mediu de siguranță, confort și armonie pentru copilul tău, ținând cont de tipul lui de personalitate, de preferințele pe care le are și de stilul de viață al familiei.

Amenajează un colț de distracție

Fiecare dormitor ar trebui să aibă amenajat un colț special în care cel mic să-și desfășoare activitățile creative. Iar o idee foarte bună și tot mai populară este transformarea unei părți sau a unuia dintre pereți în tablă de scris pe care cei mici să își manifeste talentul în voie, fără să strice designul camerei.

Cum decorăm camera

Designul ideal al camerei pentru un copil poate varia în funcție de vârsta și preferințele copilului, dar sunt câteva elemente de care este bine să ții cont.

Camera pe care o alegi pentru cei mici este bine să fie spațioasă și luminoasă. Lumina naturală creează o atmosferă caldă și primitoare și acest lucru îi dă copilului tău o stare de bine, poftă de viață și de joacă.  Alege un mobilier confortabil, minimalist, adaptat vârstei, care să fie stabil, bine amplasat, pentru a fi în siguranță și în același timp a se bucura de momentele petrecute în spațiul lui.

Important este să iei în calcul ca atunci când va crește va avea nevoie de mai mult spațiu atât pentru depozitare, cât și pentru diverse activități, cum ar fi seri de joacă cu prietenii.

Acestea ar fi câteva dintre recomandările pe care ar fi bine să le urmezi, atunci când iei decizia de a amenaja dormitorul copilului. Vopseaua de calitate, culorile și decorațiunile sunt elementele cele mai importante pentru ca cel mic să se bucure din plin de camera sa.

Lasă un răspuns